Aanbieding!
Kunstenaar:Janssen, Marius

Zwarte Bijlsteeg Amsterdam

 86,00

Artikelnummer: p37 150.006

Eén van de mooiste kleurenetsen van Marius Janssen! Deze zeldzame kleurenets – een waar historisch dokument – schetst weinig crupuleus de armoe en verpaupering van de Amsterdamse binnenstad aan het begin van de 20ste eeuw. Niet alleen de kunstenaar Janssen heeft deze schandplek zonder zelfcensuur in zijn kleurenets vastgelegd maar ook de destijds bekende fotograaf Steenbergh heeft – op ongeveer dezelfde plek waar Janssen moet hebben gezeten tijdens het maken van zijn voorschetsen – een foto van de Zwarte Bijlsteeg gemaakt. Om de getrouwheid van Janssen als ‘geschiedschrijver’ te staven, is Steenbergh’s foto toegevoegd aan dit record.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 16 × 33 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

,

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Janssen, Marius

Marius Johannes Janssen (Den Haag 4 juli 1885 - Rotterdam 11 december 1957). Marius Janssen woonde en werkte zijn gehele leven in Rotterdam. Marius Johannes Janssen, de stiefvader van Marinus Johannes Dulman " de Jongere ", was een Nederlands kunstenaar, en wel een in zijn tijd zeer bekend etser. Janssens' etsen hebben voornamelijk stadsgezichten als onderwerp, waaronder Amsterdam, Rotterdam, Groningen, 's-Hertogenbosch, Dordrecht en Delft. Veel van zijn etsen bet...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Janssen, Marius.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zwarte Bijlsteeg Amsterdam'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina