Aanbieding!

Op ’t Atelier

 62,00

Artikelnummer: p20 639.001

Ferdinand Oldewelt, dé kunstenaar uit de 19de eeuw die een ongekend grote invloed op complete generaties van kunstenaars uitoefende. Zowel door zijn eigen vakmanschap als zijn kracht als docent liet hij diepe sporen op hen na. Maar onderschat ook zijn eigen werk niet. Dit voorbeeld van zijn etskracht is representatief voor zijn vakmanschap.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 13 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Oldewelt, Ferdinand

Ferdinand Oldewelt (naamvariant: Ferdinand Gustaaf Willem Oldewelt; signeerde als Oldewelt) werd op 19 augustus 1857 in Amsterdam geboren en overleed op 22 april 1935 in Laren Nh.. Hij kreeg zijn kunstzinnige vorming an de Rijksakademie van Beelden de Kunsten in Amsterdam en aan de Academie in Antwerpen. Onder andere was hij leerling bij August Allebé, Sybrand Altman, Bastiaan de Poorter en Barend Wijnveld. Als leraar aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem, aan de Academie Minerva i...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Oldewelt, Ferdinand.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Op 't Atelier'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina