Aanbieding!
Kunstenaar:Schwarz, Mommie

Oranje-rode bloemen in vaas

 707,00

Artikelnummer: p17 442.002

Een prachtig stilleven van de Bergense Kunstenaar Mommie Schwarz (die hier signeert met M. Schwartz hetgeen hij zelden deed) in de voor hem zo kenmerkende stijl van aquarelleren. Heerlijk om naar te kijken.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 48 × 30.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Schwarz, Mommie

Schwarz, Mommie (naamvarianten: Samuel Schwarz, Samuel L. Schwartz signeerde ook als S.L. Schwarz). Hij werd op 28 juli 1876 in Zutphen geboren en overleed op 19 november 1942 in Auschwitz (Schlesien). Mommie Schwarz was getrouwd met Else Berg. Mommie werkte als kunstenaar zowel in Antwerpen, Madrid, Berlijn, Amsterdam, Bergen (Noord-Holland) en Mallorca. Daarnaast maakte hij studiereizen naar Spanje, Joegoslavië en Turkije. Opgeleid op de Academie in Antwerpen kwalificeerde hij zich zo...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schwarz, Mommie.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Oranje-rode bloemen in vaas'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina