Aanbieding!
Kunstenaar:Wenning, Ype

Oudewater

 455,00

Artikelnummer: p15 344.002

Wenning’s indruk van Oudewater hier vastgelegd in een fraaie compositie is meer dan een simpel topografisch ‘plaatje’. Hij weet treffend de armoede (twee bijkans voor de sloop rijpe huisjes, twee armzalige kippen en een diep – door zorgen? – gebogen huisvrouw) weer te geven. Maar gelukkig heeft het gezonde verstand – voor wat betreft het architecturale erfgoed – uiteindelijk toch gezegevierd en werden de beide huisjes fraai gerestaureerd en sieren nog steeds de dorpskern van Oudewater (zie ook de foto).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 37 × 28 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gemengde techniek

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Wenning, Ype

Ype Wenning (naamvarianten: Ype Heerke Wenning, IJpe Heerke Wenning) werd op 26 september 1879 in Leeuwarden geboren en overleed op 11 september 1959 in Wassenaar. Hij monogrammeerde ook wel met HH (aaneengeschreven). Ype zat aanvankelijk op de Ambachtschool maar volgde later een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarnaast werd hij 'bijgeschoold' door onder andere Jan Bubberman, Frits Jansen, Laurens Werner Raimond Sommer en J. Hartemink. Wenning werkte zowel ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wenning, Ype.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Oudewater'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina