Aanbieding!

Boezemwater met visser in roeiboot en molen

 285,00

Artikelnummer: p44 070.006

Alles wat Doeleman vastlegde zowel als aquarellist, pastellist of olieverver, nooit levert hij in op kwaliteit. Ook deze aquarel getuigt weer van zijn sublieme vakmanschap. Het riet aan de rand van het boezemwater hoort de kijker bijna ruisen en het roepen van de molenaar – op de ophaalbrug staand – naar zijn vrouw en kind die met de boodschappen uit het nabijgelegen dorp komen aanlopen. Ook de luchten krijgen van Doeleman altijd veel aandacht. Met een extreem lichte toets van grijs- en blauwtinten weet hij de typische Hollandse luchten exact vast te leggen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 34 × 42 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Doeleman, Johan Hendrik

Johan Hendrik Doeleman, geboren op 5 maart 1848 te Rotterdam en gestorven in Voorburg op 10 mei 1913. Doeleman volgde geen specifieke kunstopleiding en kan worden beschouwd als een autodidact. Vanaf 1877 was hij zelf leraar aan de tekenacademie te Rotterdam en werd er later zelfs benoemd tot lid van verdienste. Werkte aanvankelijk in de omgeving van Haastrecht (de huidige gemeente Vlist) en vanaf 1899 vooral in Den Haag. Zijn favoriete onderwerpen waren land-,bos-, en duinlandschappe...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Doeleman, Johan Hendrik.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boezemwater met visser in roeiboot en molen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina