Aanbieding!
Kunstenaar:Troelstra, Jelle

P.J. Troelstra

 65,00

Artikelnummer: p19 545.003

Jelle tekende hier zijn vader – de voormalige minister P.J. Troelstra – in de voor hem (en medekunstenaars uit Bergen zoals Leo Gestel) zo kenmerkende stijl (zie ook 2de foto hiernaast). Ofschoon al min-of-meer kubistisch van inslag nog zeer herkenbaar. Waarschijnlijk gebruikte Jelle ook de bijgevoegde foto ten voorbeeld voor zijn litho. Helaas is de litho (gelukkig buiten het portret als zodanig) rechts boven beschadigd.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24 × 36 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, r.o.

Stijl

,

Stroming

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Troelstra, Jelle

Jelle Troelstra (signeerde als Jelle Troelstra) werd op 17 januari 1891 in Leeuwarden geboren en overleed op 16 januari 1979 in Amersfoort. Hij is de zoon van de politicus Pieter Jelles Troelstra. Jelle werkte achtereenvolgens in Bergen Nh., Blaricum, Kopenhagen, Laren Nh., Leeuwarden, Zuid-Frankrijk (de streek), Hilversum, Amsterdam en eindigde zijn werkzame leven in Amersfoort. Hij was leerling bij Willy van Schoonhoven van Beurden en Wim Schuhmacher en was zelf weer leraar van Paul v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Troelstra, Jelle.

Heeft u een vraag of opmerking over 'P.J. Troelstra'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina