Aanbieding!

Petroleum stormlamp

 340,00

Artikelnummer: p34 354.001
Onderwerp:

Een onbekend werk van de bekende – en sterk onderschatte kunstschilder – Cees Witters. Dit stilleven kwam tevoorschijn van achter de beschotting na de verbouwing van een zolder. Het moet er tientallen jaren onberoerd hebben gehangen en na te zijn schoongemaakt kwam pas goed de kwaliteit van dit jonge? werk van Witters tot uiting.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

Witters, Cornelis

Cornelis Willebrordus Josephus (Cees) Witters werd op 27 april 1899 in Den Haag geboren en overleed op 15 november 1981 in Rotterdam. Witters volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Schilderde vooral stillevens en figuurvoorstellingen. Vermeld in Scheen.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Witters, Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Petroleum stormlamp'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina