Aanbieding!

Bloemen in vaas

 238,00

Artikelnummer: p40 049.001

Een meer dan schitteren stilleven van onder andere gladiolen, orchideeën en pioenrozen. De keuze der bloemen zou de conclusie rechtvaardigen dat hier sprake is van een Nederlandse schilder(es). Ofschoon er een duidelijke signatuur aanwezig is, is desondanks niet duidelijk welke ‘Chevalier’ dit doek heeft geschilderd.

 

Vanwege GROOTTE alleen afhalen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 72 × 75 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Chevalier, C. of E.J.?

Mogelijk is hier sprake van Ernest Jean Chevalier (Franse schilder) die vooral bekendheid kreeg door zijn vele dorps-, rivier- , strand- en zeegezichten. Deze Chevalier werd in 1867 in La Rochelle geboren en overleed in 1920? Ook wordt er gedacht aan de Franse schilder Charles Chevalier (geboren in Clermont-Ferrand in 1803) of de Nederlandse schilderes Co Daniëls-Chevalier die zich normaliter Co Chevalier noemde (geboren in Veldwijk op 25 december 1880 en gestorven in Bilthoven op 2 apr...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Chevalier, C. of E.J.?.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Bloemen in vaas'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina