Aanbieding!
Kunstenaar:Paalman, Jan

Portret van Cees Buddingh

 66,00

Artikelnummer: p26 772.001

Ofschoon Jan Paalman nooit lid is geweest van het Dordtse Teekengenootschap Pictura was Cees Buddingh dat wel. Vandaar dat deze treffende tekening van de hand van Paalman is opgenomen in onze kunstcollectie. Ondanks het feit dat Cees Buddingh zelf geen scheppend kunstenaar in de letterlijke zin van het woord was, verdient hij absoluut een plaats in de Caput Ovis-verzameling. Al was het maar omdat hij jarenlang samen met Otto Dicke (ook een zeer gewaardeerd Pictura lid) optrok als het duo ‘Spekkie en Blekkie’ in een strip in de zogenaamde kwartetbladen (werd later de krant Trouw). Helaas is het papier waarop deze tekening werd gemaakt enigszins ‘gekwetst’ geraakt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

,

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

privé

Paalman, Jan

Jan Paalman werd op 16 oktober 1950 in Holten geboren en overleed op 26 december 2008 in Deventer. Paalman studeerde medicijnen / huisartsenij in Nijmegen maar vestigde zich nooit als huisarts en wilde zich evenmin specialiseren. Hij trad eind jaren 70 in dienst van De Gelderlander als medisch medewerker maar ontpopte zich als snel tot een gewaardeerd columnist. Tegelijkertijd was hij docent aan een opleidingsinstituut voor verpleegkundigen. Hij bleek een zeer getalenteerd tekenaar en was daa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Paalman, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Portret van Cees Buddingh'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina