Aanbieding!
Kunstenaar:Harting, Dirk

Ridderzaal Den Haag

 89,00

Artikelnummer: p10 254.009

Van Dirk Harting is het nodige werk in omloop. Hier een magistrale litho van de Haagse Ridderzaal. Geschiedkundig van belang; dus deden kunstenaars als Dirk Harting maar zeker ook de collegae Hendrikus Elias Roodenburg en Willem Witsen veel ‘meer’ aan het veiligstellen van onze topografische geschiedenis dan vele zogenaamde historici, archeologen en archivarissen. Hier voor de zoveelste keer een treffend voorbeeld: nu van het epicentrum van de Nederlandse democratie.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 52 × 65 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Stijl

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Harting, Dirk

Dirk Harting (naamvariant Dirk Herman Michael Harting) werd op 8 maart 1884 in Salatiga (Indonesië) geboren en overleed op 28 augustus 1970 in Haarlem. Harting volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was in het bijzonder leerling bij Pieter Dupont en Willem Witsen. Op latere leeftijd werd hij zelf weer leraar van Ruurd van den Berg, Barend Ferwerda, Madaleine Gans, Wim Gerritsma, David van Hessen, Gerard Lutz, Suze Slager-Velsen, Dick We...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Harting, Dirk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ridderzaal Den Haag'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina