Aanbieding!
Kunstenaar:Cassiers, Henri

Stadhuis Brussel

 90,00

Artikelnummer: p43 048.001

Een majestueuze litho van Henri Cassiers van het Brusselse stadhuis. Als je niet beter zou weten, denk je dat je een foto voor je ziet, zo gedetailleerd, zo vaktechnisch, zo realistisch.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 53 × 73 cm
Afwerking

achter glas, chique ingelijst, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Cassiers, Henri

Henry Cassiers werd op 11 augustus 1858 geboren in Antwerpen en overleed op 27 februari 1944 in Elsene. Hij volgde aanvankelijk een opleiding tot architect en daarna nog opleidingen aan de Vrije Academie La Patte de Dindon te Brussel en aan de École des Beaux-Arts in Sint-Joost-ten-Node. Cassiers was zowel schilder, tekenaar, etser, aquarellist, illustrator als ontwerper. In dienst van de rederij Red Star Line ontwierp hij voor hen affiches (1902). Daarnaast was hij niet te beroerd om a...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Cassiers, Henri.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stadhuis Brussel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina