Aanbieding!
Kunstenaar:Signac, Paul

Rivierenlandschap

 5.250,00

Artikelnummer: p17 430.001

De meester Paul Signac aan het werk. Onduidelijk is of dit landschap in Frankrijk dan wel in Nederland is gesitueerd. Het is vermoedelijk een landschap in de buurt van Parijs (het zou zowel de Seine kunnen zijn of één van de zijrivieren) gezien de rommelige oever, het ontbreken van uiterwaarden en strekdammen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 37 × 34 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Les Vingt (België)

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Signac, Paul

Paul Signac werd op 11 november 1863 in Parijs geboren en overleed daar ook op 15 augustus 1935. Ofschoon hij het merendeel van zijn leven in Frankrijk sleet, was hij ook meermalen en dan langdurig in Nederland (van 1894 t/m 1907 onder andere in Overschie, Vlissingen, Rotterdam en Volendam = hotel Spaander). Signac wordt gerekend tot de pointilisten maar was onder andere lid van 'Les Vingt' (XX) waar ook James Ensor lid van was. Daarnaast was Paul Signac één van de oprichters van de Sal...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Signac, Paul.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rivierenlandschap'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina