Aanbieding!
Kunstenaar:Hoop, Pierre de

Boerderij aan het water

 435,00

Artikelnummer: p39 133.001

De ouderdom van dit doek en de rijk geornamenteerde lijst doet vermoeden dat het schilderij al een geruime tijd geleden gemaakt moet zijn. Ooit werd dit schilderij (her?)ingelijst door de Fa. H.J.G. Meerman uit Haarlem die ook (gezien de stempeling) het spanraam leverde. Het overdreven perspectief van de voorstelling doet sterk aan Piere de Hoop denken.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 60 × 40 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, l.o.

Stijl

Hoop, Pierre de

Dit is mogelijk de Noord-Nederlandse schilder Piere de Hoop uit de eerste helft van de 19de eeuw. Piere de Hoop was primair een trompe-l'oeil tekenaar. Los van een enkele publicatie van Christies uit 1988 is er weinig over deze kunstenaar bekend.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hoop, Pierre de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerderij aan het water'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina