Kunstenaar:Wetselaar, Piet

Rode Kruis postzegel 1953 (25ct)

 2,50

Artikelnummer: COL 700.002b
Onderwerp:

Piet Wetselaar en Fons Montens waren samen de ontwerpers van de Rode Kruis postzegels 1953. Beide ook hielden zich net zoals vele van hun tijdgenoten ook zeer verdienstelijk met alledaagse ‘kunst’zaken bezig zoals het in opdracht ontwerpen van kleingrafiek. In dit geval betreft het de Rode Kruis postzegels uit 1953 (zie ook Montens COL 671.002)

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 2.3 × 3.2 cm
Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Wetselaar, Piet

Piet Wetselaar (naamvariant: Pieter Wetselaar) werd op 17 mei 1923 in Leiden geboren. Hij volgde een kunstzinnnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was er leerling bij onder andere Sem Hartz. Als kunstenar werkte hij voornamelijk in Leiden, Haarlem en Bennebroek. Weselaar was zowel grafisch ontwerper als (pen)-tekenaar, aquarellist, kalligraaf en typograaf. Daarnaast vervaardigde hij kopergravures. Als typograaf had hij veel contacten met Jan van Krimpen. Zij bel...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wetselaar, Piet.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rode Kruis postzegel 1953 (25ct)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina