Aanbieding!

Rotskust aan de Cote d’Amor

 122,00

Artikelnummer: p34 482.001
Onderwerpen: ,

Een aan Félix Vallotton of aan zijn directe omgeving toegeschreven olieverf van de Noord Bretonse kust. Een knap werk dat qua kleurkeuze, manier van accentueren maar ook qua onderwerp ‘op het lijf’ van Vallotton is geschreven. Maar de specifieke en zo kenmerkende werkwijze van Vallotton werd door velen nagevolgd. Nog heden ten dagen zijn er legio kunstschilders – vooral levend en werkend in (de directe omgeving)van Pont Aven – die in de stijl van Vallotton werken. Of deze olieverf nu wel of niet van Félix Vallotton is, doet weinig af aan de kwaliteit ervan. Zeker voor al degenen die verliefd zijn op Bretagne een meer dan warme herinneringen hebben aan dit deel van Frankrijk een sieraad in elke woonkamer.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 27 × 21 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

,

Vallotton, Félix

Félix Edouard Vallotton werd op 28 december 1865 in Lausanne geboren en overleed op 20 december 1925 in Parijs. Aanvankelijk was hij Zwitser die later tot Fransman naturaliseerde. Vallotton studeerde aan de Académie Julian in Parijs van 1883 tot 1885 en was daarna nog (in 1889) leerling bij Jules Joseph Lefebre. Hij is gelieerd aan de kunstenaarsgroep 'Les Nablis' (met onder andere Bonnard, Denis en Vuillard). Als kunstenaar zag hij zo ongeveer half Europa [Frankrijk: Parijs, Honfleu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vallotton, Félix.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rotskust aan de Cote d'Amor'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina