Aanbieding!

Kathedraal van Regensburg

 118,00

Artikelnummer: p30 336.001

Zoals Waning de kathedraal van Regensburg etste kan alleen Waning dat. De eeuwigheidswaarde van de kathedraal en tegelijkertijd de nietigheid van de onderdanige mens worden treffend in één zwart-wit beeld treffend gevangen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 49 × 64 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Waning, Martin van

Gijsbertus Martinus Wilhelmus Fransiscus (Martin) van Waning werd op 4 september 1887 in Den Haag geboren en overleed op 7 juli 1972 in Dokkum. Volgde geen specifieke kunstopleiding maar stak wel veel op als leerling van Charles Dankmeijer, Jan van Rhijnnen en Willem de Zwart. Waning werkte zowel in Nederland (Den Haag, Lunteren en Schiermonnikoog) als in Duitsland (Wiesbaden, Rees, Düsseldorf). Als beeldhouwer, graficus, medailleur, kunstschilder, tekenaar, aquarellist en etser kwam...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Waning, Martin van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kathedraal van Regensburg'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina