Aanbieding!

Brussel, Rue Chair et Pain

 87,00

Artikelnummer: p33 262.003

Dat Eugène Rensburg dergelijke kapitale etsen van de stad Brussel produceerde is minder bekend. Hij noemde het steegje ‘Rue Chair et Pain’ (dit straatje heette aanvankelijk ‘Peperstraat’ maar werd 2 eeuwen geleden door een ambtelijke fout tot Rue Pain-et-Chair omgedoopt). Dit fotogenieke straatje is door vele fotografen en kunstenaars vereeuwigd. Zie toegevoegde foto en aquarel van Romeo Dumoulin.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24 × 64 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Rensburg, Eugène

Eugenius (Eugène) Rensburg werd op 16 september 1872 in De Haag geboren en overleed ook in diezelfde stad op 6 november 1956. Eugène volgde opleidingen aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus in Amsterdam en aan de Akademie van Beelden Kunsten in De Haag. Ook was hij leerling van Jan van Delden. Rensburg werkte op vele plekken in binnen- en buitenland (Den Haag, Amsterdam, Parijs, Berlijn, Wenen, Frankfurt am Main, Boedapest, Rijn (rivier), Theems (rivier), Donau (rivier), Seine (rivier...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Rensburg, Eugène.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Brussel, Rue Chair et Pain'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina