Aanbieding!
Kunstenaar:Maris, Willem

Scharensliep

 1.258,00

Artikelnummer: p15 205.002

Ofschoon niet gesigneerd (trouwens ongebruikelijk voor Willem Maris) lijkt dit toch een werk van hem. En zo niet dan door een schilder heel dicht bij hem in de buurt. Twijfel wordt gevoed door het feit dat Willem zich vooral bezighield met dieren (runderen, eenden) en landschappen. Op de achterzijde van de houten plaat is (door wie????) de naam Maris gekerfd. Maar ondanks gerede twijfel is hier sprake van een fraai werk waar de naam ‘Maris’ naadloos bijpast. Ooit zal iemand een Salomonsoordeel vellen en dit werk al dan niet aan hem toedichten.

W MARIS‘ gekerfd in spieraam

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 22.5 × 32.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

reverse

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Maris, Willem

Willem Maris (naamvarianten: Wenzel Marris zoals hij vermeld staat in het Haagse bevolkingsregister) werd op 18 februari 1844 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 10 oktober 1910. Willem Maris was een broer van Matthijs en Jacob Maris maar ook de vader van Simon Maris. Hij volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was ook leerling bij zijn broers Jacob en Matthijs en bij Pieter Stortenbeker. Als schilder, tekenaar, aquarellist en etser waagde hi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Maris, Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Scharensliep'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina