Aanbieding!

Vicente Escudero als flamengodanser

 398,00

Artikelnummer: p33 415.001

Deze pastel is zo goed als zeker van de hand van Escudero zelf. Navraag bij diverse Spaanse instituten en musea bevestigen dit vermoeden. Want het is bekend dat Escudero in zijn vrije tijd ook schilderde en tekende. Bijzonder aan deze pastel is niet zijn hoogstaande technische uitvoering. Het zijn vooral de ideeën van Escudero zelf die in de pastel zijn vastgelegd over houding en emotie hoe de flamengo te dansen. Kennelijk had hij behoefte om naast zijn beide ‘flamengo’boeken ook op deze meer kunstzinnige wijze zijn ideeën te etaleren.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 32 × 47 cm
Afwerking

achter glas, chique ingelijst, passe-partout

Schilderkunst

pastel

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

,

Escudero, Vicente

Vicente werd op 27 oktober 1887 in Valladolid geboren en overleed op 4 december 1980 in Barcelona. Primair was hij flamengo danser - en wellicht de beroemdste die ooit heeft geleefd. Maar daarnaast was hij ook schrijver, acteur en kunstschilder. Slechts twee boeken over de flamengokunst heeft hij geschreven. Weinig kunstwerken van zijn hand zijn bekend. Escudero trad in 1936 ook op in Nederland (Den Haag, Utrecht, Haarlem en Hilversum).

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Escudero, Vicente.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vicente Escudero als flamengodanser'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina