Aanbieding!
Kunstenaar:Gestel, Leo

Schenkkan

 1.250,00

Artikelnummer: k7 096.004
Onderwerp:

Andermaal een stilleven van Leo Gestel uit zijn beginperiode (1927). Nog zoekende naar een eigen stijl, kleurenpalet en technieken. Feitelijk was het kunstenaarsleven van Leo Gestel één lange zoektocht. Misschien wel hierom de fascinatie voor deze kunstenaar die derhalve ook in geen enkel museum van enige naam zal ontbreken. Maar ook in particuliere verzamelingen zal Gestel veel worden tegengekomen.

Waarschijnlijk door Gestel zelf ingelijst (kleur van de lijst harmonieert wonderwel met de aquarel zelf).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 21 × 28 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.)

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Gestel, Leo

Leo Gestel (naamvariant: Leendert Gestel; monogrammeerde als L.G., LG dooreen of G ) werd op 22 ovember 181 geboren in Woerden als oudste van een gezin van zeven kinderen. Na een langdurig ziekbed overleed Gestel op 26 november in 1941 op 60-jarige leeftijd in Hilversum. Zijn vader, Willem Gestel (1853-1952), was huisschilder en directeur van de Woerdense Avondteekenschool, en na zijn pensionering in 1928 een verdienstelijk amateurschilder. Leo werd door hem opgeleid voor de lagere akte ha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gestel, Leo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Schenkkan'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina