Aanbieding!

Slak overdag

 49,00

Artikelnummer: k6 1355.001
Onderwerp:

Ofschoon Freek van den Berg tot het fauvisme wordt gerekend, stond hij zeker ook als – maar dan minder kleurrijke – kundig graficus te boek. Getuige deze intieme maar zeer fraaie ets van een slak overdag. Samen met CO 1355.002 (Slak droge nacht) in één lijst gevat (zie ook de tweede foto).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 8 × 10 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), dubbelzijdig bewerkt, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Stroming

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

n.v.t. / kunstenaar / onbekend

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Berg, Freek van den

Freek van den Berg (naamvariant: Johannes Fredericus van den Berg; signeerde als Freek vd Berg) werd op 29 mei 1918 in Amsterdam geboren en overleed op 13 juni 2000 in Veessen (bij Heerde). Freek volgde geen specifieke, professionele, kunstzinnige opleidingen maar lessen bij onder andere Han van Dam en Joub Wiertz. Wel droeg hij op latere leeftijd zijn vakkennis onder ander over aan Juul Bollee-Hulsmann, Daniël Snelders en Lies van Vlijmen. Als graficus, (politiek) tekenaar, (decoratie)...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Berg, Freek van den.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Slak overdag'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina