Aanbieding!
Kunstenaar:Zwart, Willem

Boerenerf

 333,00

Artikelnummer: p25 541.002

Van Willem Zwart zijn vooral veel landschappen, landelijke taferelen en stadsgezichten bekend. Deze aquarel legt op fraaie wijze de kenmerken van de traditionele Hollandse boerderij vast. Geen element wordt door hem overgeslagen, van de hooischelf tot het voor- en tussenhuis overgaand in de deel maar ook de hoge bomen die enerzijds als ‘bliksemafleider’ enige veiligheid boden maar zeker ook als geriefhout de nodige brandstof voor de koude wintermaanden leverden. Zelfs de koeien op de voorgrond stralen effectiviteit uit door symbolisch tot bijna aan de boerderijmuur gras te consumeren.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 36 × 26 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, pseudoniem, r.o.

Stijl

Zwart, Willem

Willem Zwart (naamvariant: Willem Dirk Zwart en signeerde met WZwart aaneengeschreven) werd op 7 december 1867 in Warffum geboren en overleed op 17 maart 1957 in Amsterdam. Willem Zwart volgde een opleiding aan de Academie Minerva in Groningen en volgde aanvullende lessen bij Johannes Hinderikus Egenberger. Aanvankelijk werkte hij als kunstenaar in Groningen maar daarna ook in Den Haag, Amsterdam, Arnhem en Haarlem. Hij schilderde, tekende en lithografeerde vooral landschappen en sta...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Zwart, Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Boerenerf'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina