Aanbieding!
Kunstenaar:Cumming, James

St. Kilda Cobwebs

 899,00

Artikelnummer: p40 053.001

James Cumming – beroemd (zie ook elders op onze website) in Schotland maar nauwelijks bekend op het Europese vasteland – heeft een zeer rijk en vooral divers oeuvre op zijn naam staan. Niet voor niets bevinden zich ook werken van hem in Engelse Koninklijke collecties en in Schotse en Engelse musea. Met dit werk (een olieverf) verwoordde Cumming zijn beeld van een dynamische stad.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 61 × 61 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Cumming, James

James Cumming RSA, RSW, SSA werd in 1922 in Dunfermline (Fluit) in Schootland geboren en overleed in 1991. Hij studeerde aan de Edinburgh Collage of Art. Een studiebeurs stelde hem in de gelegenheid om een jaar op het Callanish eiland Lewis verder te werken aan zijn persoonlijke vorming. In deze periode maakte hij de veel geprezen serie Hebriden schilderijen. Daarnaast werkte hij als beroeps bij de Royal Air Force. Naast zijn deelname aan vele tentoonstellingen soleerde hij in 1962, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Cumming, James.

Heeft u een vraag of opmerking over 'St. Kilda Cobwebs'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina