Aanbieding!
Kunstenaar:Hoogstra, Jelle

Drie personen in gesprek

 121,00

Artikelnummer: p35 132.011
Onderwerpen: ,

Jelle Hoogstra, een zeer bescheiden amateurkunstenaar met zeer veel talent. Deze tekening toont dit andermaal aan. Met krachtige hand legt hij schetsmatig maar uiterst trefzeker vast wat zijn ogen (willen) waarnemen. Of het hier een definitief werk betreft of een studie voor nog weer een ander werk is iet bekend.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 34.5 × 44.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, aluminium, passe-partout

Schilderkunst

gemengde techniek

Samenstelling collectie

Signatuur

geen, toelichtende tekst(en)

Stijl

Hoogstra, Jelle

Jelle Hoogstra werd op 13 december 1924 te Leeuwarden geboren en overleed in Rotterdam in 2003. Hij volgde zijn opleiding tot kunstenaar aan de academie 'Kunstoefening' te Arnhem in 1942 met als leermeester H. van Lerven, helaas werd zijn opleiding in 1944 onderbroken door oorlogshandelingen, maar in 1945 meldde hij zich weer aan maar nu bij de bij Academie van Beeldende Kunsten in zijn woonplaats Rotterdam (docenten Aart Glansdorp en David Bautz) waar hij zijn diploma's tekenen en schilde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hoogstra, Jelle.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Drie personen in gesprek'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina