Aanbieding!

Stadhuistoren met beiaard Veere

 47,00

Artikelnummer: p8 266.024

Vele topografische etsen verlieten in de loop der jaren de etspers van Roodenburg. Topografie en Roodenburg worden dan ook vaak in één adem genoemd. Om de superieure kwaliteit van de etser Hendrikus-Elias Roodenburg te onderstrepen voegen we een recente foto (zie de tweede foto) bij van hetzelfde gebied van de gemeente Veere waar het oude stadhuis zich bevindt.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 22.5 × 31.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., slecht- / on(leesbaar), toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Roodenburg, Hendrik Elias

Hendrikus-Elias ( Hendrik) Roodenburg werd op 23 juli 1895 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 27 april 1987. Roodenburg was als kunstenaar een echte autodidact. Hij volgde slechts lessen bij Philip Zilcken. Hendrikus werkte als kunstenaar zowel in Nederland (Den Haag, Rhenen, Wassenaar) als in Noord-Italië. Roodenburg was naast schilder ook tekenaar, graficus, etser, aquarellist en drogenaaldgraveur. Zijn onderwerpen waren zeer divers: (bloem)stillevens, haven- en stadsge...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roodenburg, Hendrik Elias.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stadhuistoren met beiaard Veere'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina