Aanbieding!
Kunstenaar:Wiegers, Jan

Stadsgezicht

 225,00

Artikelnummer: CO 357.004

Jan Wiegers was één van de oprichter van De Ploeg in Groningen en begenadigd kunstenaar. Zowel zijn eigen ideeën als de ideeën die hij opdeed als volgeling van Ernst Ludwig Kirchner [een belangrijkste smaakmakers van Die Brücke (waar ook Jacoba Heemskerck van Beest – een goede vriendin en leerling van Piet Mondriaan – een periode actief was)] uit Berlijn.
Deze zeefdruk bewijst dat Jan Wiegers zeker ook belangstelling had voor het stadse naast het Groninger landschap.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 41 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

(Oude) Ploeg, Hollandse Aquarellistenkring

Stroming

Samenstelling collectie

,

Grafiek

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Wiegers, Jan

Jan Wiegers (voorkeurnaam: Wiegers, Jan monogrammeerde als JW of J.W.) was de vader van F. (Frans) Wiegers, werd op 31 juli 1893 in Kommerzijl geboren en overleed op 30 november 1959 in Amsterdam. Hij volgde opleidingen aan de Academie Minerva in Groningen, aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en aan de Tekenacademie in Den Haag. Verder was hij leerling bij Frits Jansen, Ernst Ludwig Kirchner, Alexander Henri Robert van Maasdijk en Dirk de Vries Lam. Later werd hij zelf lera...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wiegers, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stadsgezicht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina