Kunstenaar:Meyer, Ton

Stadsgezicht in Frankrijk (Avignon)

 375,00

Artikelnummer: CO 212.005

Ton Meyer heeft op fraaie wijze 2 x de stad Avignon (Pont Éduard Daladier en directe omgeving) vastgelegd. 1x Als tekening ter voorbereiding van zijn latere ets en 1x de uiteindelijke ets zelf. De klassieken bouwwerken op de achtergrond hebben inmiddels plaats moeten maken voor meer moderne nieuwbouw.

Twee! formaten: resp. 17 x 20 en 17,5 x 24.

 

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24 × 17.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Tekening

potlood

Grafiek

Samenstelling collectie

,

Signatuur

in potlood / inkt / verf, slecht- / onleesbaar, toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Meyer, Ton

Ton Meyer (naamvarianten: Thomas Johannes Cornelis Carel Meijer en Thomas Johannes Cornelis Carel Meyer) werd op 17 maart 1892 in Leiden geboren en overleed op 16 februari 1984 in Driebergen-Rijsenburg. Ton volgde een opleiding aan de Rijksnormaalschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam en was vervolgens nog leerling van Bert Henri Bolink, Willem van der Pluijm en George Sturm. Zelf was hij weer de leraar van Johan P. Aerts. Hij werkte zowel in Amsterdam en omgeving als in Frankrijk, Sp...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Meyer, Ton.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stadsgezicht in Frankrijk (Avignon)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina