Aanbieding!
Kunstenaar:Dicke, Otto

Stadsgezicht met (paarden)tram, auto en figuren

 69,00

Artikelnummer: p3 060.009

Ofschoon niet duidelijk gesigneerd kijken we hier naar alle waarschijnlijkheid tegen een aquarel van Otto Dingemans Dicke aan. Het was tenslotte – naast het vastleggen van (zijn eigen) kinderen – zijn lust en leven om alles wat hij zag al tekenend en aquarellerend vast te leggen op de voor hem zo kenmerkende manier van schetsen.
Vermoedelijk is het Dordrecht (Vrieseplein). Waar deze aquarel toe diende, is niet bekend (opdracht, publicatie?).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 43 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Teekengenootschap Pictura Dordrecht

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

geen

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Dicke, Otto

Otto Dicke (naamvariant: Otto Dingeman Dicke) is geboren in Dordrecht op 3 mei 1918 en in dezelfde plaats gestorven op 7 december 1984. Dicke was een autodidact en van nature een begenadigd tekenaar / kunstenaar. Hij verdiende zijn brood als illustrator en werkte eerst voor kleine en later grotere reclamebureaus. Al in 1945 'verkreeg' hij een eigen atelier bij Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Dicke was tekenaar, illustrator, cartoonist, striptekenaar, illustrator van kinder...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dicke, Otto.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stadsgezicht met (paarden)tram, auto en figuren'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina