Kunstenaar:Filarski, D.H.W.

Stoel met twee stropoppen en speelgoedpaardje

 1.250,00

Artikelnummer: CO 082.008
Onderwerp:

Een bijzonder stilleven van Filarski als terugblik? op zijn eigen jeugd in België. Weinig traditioneel geschilderd door het loslaten van de gebruikelijke conventies. Bovendien spot Filarski met deze compositie nog meer met de aangeleerde compositieregels en kleurenleer dan met zijn andere vroege werk. Het bijzondere – ook weer bij dit werk – is dat Filarski feitelijk niet in welk kunstenaarsvakje dan ook is te plaatsen. Elk product van hem straalt niet alleen onafhankelijkheid uit maar nodigt ook uit tot discussie.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 31 × 51 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.), Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Filarski, D.H.W.

Dirk Herman Willem Filarski werd op 15 oktober 1885 in Amsterdam geboren en is op 28 februari 1964 in Zeist overleden. Filarski was leerling van de Quellinusschool en van de Rijksschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam. Hij schilderde, aquarelleerde, tekende, etste en lithografeerde, maar maakte ook hout- en linoleumsneden. Hij was o.m. werkzaam in Bergen (N-H) (1908), Nordeney (Duitsland 1911), Osnabrück, Parijs (1912) samen met Jacob Bendien, John van Herwijnen en John Raedecker, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Filarski, D.H.W..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stoel met twee stropoppen en speelgoedpaardje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina