Aanbieding!
Kunstenaar:Hoogstra, Jelle

Straatleven Parijs

 385,00

Artikelnummer: p39 132.008

Jelle Hoogstra een bescheiden en schuwe kunstenaar die niet voor het vak van uitvoerend kunstenaar koos maar dat van technisch ambtenaar bij Gemeentewerken in de gemeente Rotterdam. Van huis uit stedenbouwer met een natuurlijke creatieve aanleg die hij van jongs af aan in allerlei vormen uitte (tekenen, schilderen et cetera). Wat bij Jelle door de jaren heen vooral opvalt, is zijn geheel eigen stijl; op geen enkele wijze liet hij zich door heersende culturele opvattingen beïnvloeden. Dit Parijse straatgezicht is daar een treffend voorbeeld van.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 69 × 55 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, passe-partout

Schilderkunst

gemengde techniek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Hoogstra, Jelle

Jelle Hoogstra werd op 13 december 1924 te Leeuwarden geboren en overleed in Rotterdam in 2003. Hij volgde zijn opleiding tot kunstenaar aan de academie 'Kunstoefening' te Arnhem in 1942 met als leermeester H. van Lerven, helaas werd zijn opleiding in 1944 onderbroken door oorlogshandelingen, maar in 1945 meldde hij zich weer aan maar nu bij de bij Academie van Beeldende Kunsten in zijn woonplaats Rotterdam (docenten Aart Glansdorp en David Bautz) waar hij zijn diploma's tekenen en schilde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hoogstra, Jelle.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Straatleven Parijs'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina