Aanbieding!

Tak met witte bloemen

 1.006,00

Artikelnummer: p6 156.007

Kamerlingh Onnes was technisch op meerdere terreinen vaardig en legde daarbij belangstelling aan de dag voor een veelvoud aan onderwerpen. En altijd meer dan geslaagd. In deze zin was hij bijna een duivelskunstenaar. Ook met deze pastel toont Harm Kamerlingh Onnes zijn professionaliteit ruimschoots aan. Een kunstverzameling van 19de en 20ste eeuwse Nederlandse kunstenaars zonder werken van Kamerlingh is niet compleet!

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

pastel

Signatuur

r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kamerlingh Onnes, Harm

Harm Hendrick Kamerlingh Onnes (Naamvarianten: Harm Hendrick Kamerlingh Onnes, Harm Hendrik Kamerlingh Onnes, Harm Henrick Kamerlingh Onnes, Harm Onnes, Harm Kamerling Onnes; monogrammen: HKO, HHKO) werd op 15 februari 1893 in Zoeterwoude geboren en stierf op 20 mei 1985 in Leiden. Harm komt uit een bekend Nederlands kunstenaars-geleerden geslacht. Hij is de zoon van Menso Kamerlingh Onnes en de neef van onder andere Onno Kamerlingh Onnes, Floris Verster en Hannie van Till- Tutein Nolthenius....

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kamerlingh Onnes, Harm.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Tak met witte bloemen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina