Aanbieding!

Ter kerke

 17,50

Artikelnummer: CO 553.010

Jan Franken was een waarlijk meester op de burijn. Ook deze zeer fraaie houtsnede – eenvoudig maar toch ongekend krachtig qua lijnen – bewijst zijn gave! Hier is sprake van een definitieve druk en is zijn trefzekerheid andermaal onmiskenbaar. En dit geldt niet alleen voor deze houtsnede maar voor veel van de houtsneden uit zijn oeuvre.
Op de keerzijde van deze proefdruk vinden we nog een andere, grotere proefafdruk (ondefinieerbaar). Voor de volledigheid voegen we nog een foto bij van de proefafdruk.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 16.8 × 24.8 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Franken, Jan Pzn.

Jan Pzn. Franken (voorkeurnamen: Jan Franken Pzn, Joannes Petrus Josephus Franken; monogrammeerde als FPZN, FPzn, FP) werd op 18 november 1869 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 27 februari 1977. Hij was de zoon van Piet Franken. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was daarnaast leerling bij Frits Jansen. Zelf werd hij later de leraar van Mies Biermasz en Charles Stok. Franken was zijn hele leven als kunstenaar actief in De...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Franken, Jan Pzn..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ter kerke'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina