Aanbieding!
Kunstenaar:Filarski, D.H.W.

Tulpen in ‘blauw’

 759,50

Artikelnummer: p2 082.006

Dit stilleven is een toonbeeld van onafhankelijkheid van de kunstschilder Filarski. Hij lapt traditionele stilleven conventies aan zijn laars, spot met geaccepteerde compositieregels en speelt met kleuren. Het bijzondere – ook van dit werk – is, dat Filarski bepaald niet in welk kunstenaarsvakje dan ook is te plaatsen. Elk werk van hem straal onafhankelijkheid uit.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 60 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

KCB / Bergense School (Bergen Nh.), Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gemengde techniek

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

privé

Filarski, D.H.W.

Dirk Herman Willem Filarski werd op 15 oktober 1885 in Amsterdam geboren en is op 28 februari 1964 in Zeist overleden. Filarski was leerling van de Quellinusschool en van de Rijksschool voor Kunstnijverheid in Amsterdam. Hij schilderde, aquarelleerde, tekende, etste en lithografeerde, maar maakte ook hout- en linoleumsneden. Hij was o.m. werkzaam in Bergen (N-H) (1908), Nordeney (Duitsland 1911), Osnabrück, Parijs (1912) samen met Jacob Bendien, John van Herwijnen en John Raedecker, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Filarski, D.H.W..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Tulpen in 'blauw''? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina