Kunstenaar:Terhell, A.C.W.

Turfschepen bij avond

 491,00

Artikelnummer: CO 304.002

Een sfeervolle olieverf van afgemeerde turfschepen bij avond. De stijl van schilderen van Terhell, impressionistisch en tegelijkertijd somber, doet in de verte denken aan de stijl van Hobbe Smith. Of ze elkaars werk en / of ideeën als kunstenaar hebben gekend is niet bekend. In ieder geval is hier sprake van een fraaie olieverf en het is dan ook verbazingwekkend dat deze schilder niet veel bekender en vooral meer gewaarderd is geworden in de loop der tijden.

Formaat: 41,5 x 54,5.

Olieverf.

Gesigneerd: l.o..

Museaal in goudkleurig kader ingelijst.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 54.5 × 41.5 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, pseudoniem

Stijl

Terhell, A.C.W.

Adriaan Christiaan Willem Terhell (naamvarianten / pseudoniemen: J. le Blanc, C. de Zeeuw, P.L. Jacoby) werd op 7 maart 1863 in Venlo geboren en overleed in Beverwijk op 28 april 1949. Terhell was voor zover bekend autodidact en werd op latere leeftijd leraar van Victoire Wirix. Werkte in Nederland op diverse plekken (Bussum, Den Haag, Bennekom, Denekamp, Enschede, Diepenheim (Overijssel), Beverwijk) als schilder en aquarellist. Zijn voorkeursonderwerpen waren landschappen, strand-, ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Terhell, A.C.W..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Turfschepen bij avond'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina