Aanbieding!

Spanjaardsgat Breda

 28,00

Artikelnummer: p26 1080.001

Misschien wel de beroemdste grachtenpoort van Nederland: het Spanjaardsgat! Via deze poort en een platbodem werden de in Breda gelegerde Spanjaarden compleet op het verkeerde been gezet. Of het nu folklore betreft of een werkelijke gebeurtenis doet weinig af aan de beroemdheid van deze stadspoort. Historisch feitelijk twee vergelijkbare listen: Troyes en Breda / paard en boot; beide waar of bedenksels?

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 39 × 27 cm
Afwerking

achter glas, chique ingelijst, passe-partout

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Woerd, Cor van der

Cor van der Woerd (naamvarianten: Cor M. van der Woerd, Cornelis Marinus van der Woerd) werd op 20 september 1901 in Nijkerk geboren en overleed op 27 mei 1994 in Arnhem. Hij volgde geen specifieke kunstzinnige opleidingen. Cor was als kunstenaar voornamelijk actief in Renkum. Als etser en schilder zijn van hem vooral abstracties, figuurvoorstellingen, landschappen en stadsgezichten bekend. Van der Woerd was lid van Punt 62, kunstenaarsgroep van de Zuid-Veluwezoom (opgericht door ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Woerd, Cor van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Spanjaardsgat Breda'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina