Aanbieding!

Uitzicht uit raam,

 119,50

Artikelnummer: p17 565.004
Onderwerpen: , ,

Arend Hendriks was niet alleen een begaafd etser maar ook een gedreven kunstenaar die op alle mogelijke manieren trachtte zijn kennis en kunde te verspreiden. Hij schreef daarvoor zelfs een leerboek met als titel ‘Etsen, handleiding voor het etsen op koper en zink’ uitgegeven door ‘Arti’ in Alkmaar. Deze ets toont niet alleen zijn vakmanschap maar zeker ook zijn manier van kijken als kunstenaar. Alles wat hij zag, was voor hem een voldoende prikkel om het vast te leggen. Deze in feite simpele voorstelling van een blik door een raam met daarachter een rommelige tuin en een allesoverheersende boom geeft eens te meer aan met welk een gedrevenheid en vakmanschap Hendriks aan het werk sloeg.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24 × 37 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Heeft u een vraag of opmerking over 'Uitzicht uit raam,'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina