Aanbieding!
Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Vaas met uitbundige veelkleurige rozen

 2.100,00

Artikelnummer: CO 158.025

Niet alleen aquarellistisch maar ook met olieverf weet Otto de Kat ‘wonderen’ te verrichten. Dit werk van hem vraagt voortdurend om eenieders aandacht. Qua kleurenpracht, qua compositie, elke hoek van de plaat doordacht kleurrijk bewerkt, kan dit werk zonder gêne worden een meesterwerk worden genoemd. Een meesterwerk dus; maar desondanks noch overdreven kleurig noch overdreven druk.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 40 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

l.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vaas met uitbundige veelkleurige rozen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina