Aanbieding!
Kunstenaar:Dom, Pol

Vele gezichten

 118,50

Artikelnummer: p20 557.013
Onderwerpen: ,

Kijken we hier nu tegen een Ensor aan of toch tegen een onvervalste Pol Dom? Het laatste dus. Maar hij was wel Belg van geboorte en studeerde aan de Akademie in Antwerpen en van de generatie NA Ensor. Dus hij moet wel bijna geweten hebben van zijn zeer bijzondere absurdistische collega Ensor. De vraag rijst of Pol Dom hier leentjebuur heeft gespeeld of dat hij onafhankelijk van Ensor (of van één van zijn vele leerlingen) kan bogen op de eigen creativiteit. We zullen het nooit te weten komen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 27 × 19 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Schilderkunst

aquarel

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Dom, Pol

Pol Dom (naamvarianten: Paul Louis Charles Dom, Paulus Ludovicus Carolus Dom; signeerde met 'Pol Dom' of met het monogram PD) werd in 1936 Nederlander terwijl hij als Belg op 4 juni 1885 in Antwerpen werd geboren. Hij stierf in Den Haag op 26 februari 1978. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Voor Betsy van Gelder was hij later dé leraar. Pol Dom was als kunstenaar zowel in Antwerpen en Brussel als in Laren Nh., Den Haag en Rijswijk actief. Als...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dom, Pol.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vele gezichten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina