Aanbieding!

Vier broertjes

 621,00

Artikelnummer: k3 256.001
Onderwerpen: ,

Meesterlijk zoals Van Prooijen vier van zijn broertjes heeft weten te vangen in deze compositie. Voor zover bekend zit hij er zelf niet bij.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 24.5 × 18.5 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Prooijen, Albert J. van

Albert Jurardus van Prooijen werd op 7 september 1834 in Groningen geboren en overleed op 31 oktober 1898 in Amsterdam. Van Prooijen volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie Minerva in Groningen en volgde daarnaast nog lessen bij Jan Ensing. Van Prooijen werkte als kunstenaar zijn gehele leven in Nederland eerst in Groningen en later in Amsterdam. Als schilder en aquarellist zijn van hem zowel genrestukken, rivier-, zomer- en winterlandschappen, portretten, dieren, stadsgezi...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Prooijen, Albert J. van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vier broertjes'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina