Zondagmiddag in de Achterhoek

 12,00

Artikelnummer: CO 1160.001

Deze houtgravure werd gesneden door E. Ost sc. voor de uitgever Tjeenk Willink (zie ook Eigen Haard YYY.000 op www.CaputOvis.nl/museum/). In totaal werden er ongeveer dertig kunstwerken ofwel gesneden in hout dan wel via de autotypetechniek vermenigvuldigd als geschenk aan nieuwe abonnees van het tijdschrift Eigen Haard. Deze houtgravure betreft een bekend werk van Hendrik Valkenburg.
De totale serie houtdrukken / autotypes werden later ook in boekvorm (her)uitgegeven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 29.8 × 16.9 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in de druk, l.o., r.o.

Stijl

Valkenburg, Hendrik

Hendrik Valkenburg werd op 8 september 1826 in Terwolde (Voorst) geboren en overleed op 29 oktober 1996 in Amsterdam. Hij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Teken- en Schilderschool in Deventer en aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hendrik was als kunstenaar actief in Deventer, Almelo, Helmond, Zwolle, Amsterdam en Antwerpen. Als schilder, aquarellist, tekenaar (en later als tekenleraar; enkele van zijn leerlingen waren Jan Herman Coster, Jan van Essen ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Valkenburg, Hendrik.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zondagmiddag in de Achterhoek'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina