Vier Nederlandsche gezichten

 60,00

Artikelnummer: CO 892.001
Onderwerp:

Carel Frederik Bendorp (de oude) was niet alleen als kunstenaar zeer geliefd door zijn vele tientallen kopergravures / topografieën van Nederland (veelal naar tekenvoorbeelden van Jan Bulthuis) maar ook op latere leeftijd de in hem ontwaakte schilder.

We prijzen we ons als Caput Ovis Gaslerie gelukkig dat we de hand wisten te leggen op enkele van de meest smaakmakende kopergravures (vier stuks). Deze werden (her)uitgegeven op initiatief van Merck Sharp Dohme uit Haarlem. De oorspronkelijke gravures maken deel uit van de Collectie Atlas van Stolk (Rotterdam)

Bijgevoegd is een kopie van de  oorspronkelijke verzamelomslag van de vier gravures waarop de vier kopergravures op worden vermeld, te weten:

1. Nederlandse gezichten: de stad Vlissingen 20,7 x 29

2. Nederlandse gezichten: gezicht op den stad Veere 20,7 x 29

3. Nederlandse gezichten: het Boschjes-Eiland Rotterdam 20,7 x 29

4. Nederlandse gezichten: buiten de Oostpoort van Rotterdam 20,7 x 29

.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 29 × 20.7 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Grafiek

Stijl

Uitgever

Merck Sharp Dohme, Haarlem

Vindplaats origineel

Het Schielandshuis, Rotterdam

Bendorp (de oude), Carel Frederik

Carel Frederik Bendorp [naamvarianten: Carel Frederick Bendorp, Carel Frederik (de oude) Bendorp, K.J. Bendorp (feitelijk foutief), K.F. Bendorp] werd op 9 februari 1736 in Sas van Gent geboren en overleed op 3 oktober 1814 in Dordrecht. Bendorp was onder andere leerling bij Hendrik Kobell, Dirk Langendijk en Wouter Uiterlimmige (Dordrecht 1764). Bendorp werd later weer leraar van zijn zoon Johannes Christiaan Bendorp. Bendorp (de oudere) werkte als kunstenaar voornamelijk in de regio's...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bendorp (de oude), Carel Frederik.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vier Nederlandsche gezichten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina