Aanbieding!

Viool en tamboerijn spelende harlekijn en danseres

 146,50

Artikelnummer: k2 129.001

Het carnavalsgevoel straalt van deze bijzondere olieverf af. De symboliek van de viool (de nederigheid) en de tamboerijn (in het oude Israël in gebruik tijdens het danken van God voor …….) als (h)erkenning – naast het vrolijke verkleden – van het katholieke volksfeest pur sang. Een juweel van een schildering! Mocht er ooit een overzichtstentoonstelling komen van het werk van Van den Heuvel dan mag dit werkje er niet aan ontbreken.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 18 × 24 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

,

Heuvel, John van de

John van den Heuvel werd in 1938 in 's-Hertogenbosch geboren en overleed daar ook op 17 mei 2008. Aanvankelijk was hij kleermaker (evenals zijn vader) en schilderde als hobby. Later werd hij bevriend met Domien van Gent (1917 - 1979) die hem steeds enthousiaster maakte voor de schilderkunst. John veelzijdig en niet alleen schilder maar ook dichter terwijl hij en passant het Kunstenaarscollectief "Brabants Bont' oprichtte. Zijn schilderwerken zijn zeer geliefd en worden op vele plaats...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Heuvel, John van de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Viool en tamboerijn spelende harlekijn en danseres'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina