Aanbieding!

Voorstraathaven te Dordrecht

 55,00

Artikelnummer: k4 279.001

Schellenbach was aanvankelijk een koekenbakker annex huisschilder. Hij stamt uit een Dordtse familie van huisschilders en verfhandelaren / -winkeliers. Zodra hij zijn (eigen) kunstenaarstalent ontdekte, stortte hij zich daar volledig op. Zijn meer dan fraaie werken (vooral zijn topografische etsen en tekeningen) hebben echter nooit die waardering gekregen die ze verdienden. Deze ets van de Voorstraathaven is daar een voorbeeld van. Naast fraai is deze ets ook een tijdsdocument want duidelijk is te zien dat er destijds ook een levendige houthandel was in de haven.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 18 × 13 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Schellenbach, C.J.

Cornelis Johannes Schellenbach is op 18 augustus 1883 in Dordrecht geboren en overleed eveneens in Dordrecht op 8 april 1960. Aanvankelijk was Schellenbach koekbakker en huisschilder. Vanaf 12 mei 1900 werkte hij als kunstenaar in Sliedrecht en vanaf 4 juni 1912 ook in De Haag.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schellenbach, C.J..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Voorstraathaven te Dordrecht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina