Aanbieding!

Vrouw bij watermolen

 330,00

Artikelnummer: p29 316.002

Dat Uytterschaut en begenadigd aquarellist is, behoeft bij het zien van deze aquarel geen betoog. Vermoedelijk werd dit werk in het voorjaar gemaakt gezien het vele, frisse bladgroen. Een boerenhoeve met watermolen in bedrijf, een verwilderde moestuin die eerder aan een heemtuin dan aan een boerenbedrijf doet denken. De compositie doet dus eerder denken aan een houtzagerij met woning dan aan een boerenbedoening.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 37 × 47 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas, aluminium, passe-partout

Schilderkunst

aquarel

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Uytterschaut, Victor

Victor Uytterschaut werd op 17 november 1847 in Brussel geboren en overleed op 4 oktober 1917 in Boulogne. Hij volgde een opleiding aan de Académie van Brussel en aquarelleerde vooral bij voorkeur buiten. Veel van zijn eerste aquarellen werden in de buurt van  Spa gemaakt. Uytterschaut werkte ook in Engeland en Nederland. Als aquarellist en schilder legde hij zich vooral toe op landschappen, stillevens, Belgische kustgezichten en stadsgezichten. Hij was mede-oprichter van 'Du Cerc...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Uytterschaut, Victor.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vrouw bij watermolen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina