Aanbieding!
Kunstenaar:Chailloux, Roger

Vrije val

 115,00

Artikelnummer: CO 193.003

Surrealisisme of gewoon vrije fantasie vormde vermoedelijk de basis van deze creatie. Werken van Roger Chailloux zijn vaak mystiek van aard en nauwelijks bereikbaar voor oppervlakkige waarnemers. Dit werk van hem schatten wij eerder in als surrealistisch (in navolging van Salvador Dali?) dan als fantasiewerk. Of waren het oefeningen om zich later nog meer op het surrealistische pad te gaan begeven? Vragen kunnen we het hem helaas niet meer. Dus beschouwen we het maar mystieke vingeroefeningen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 49 × 64 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Chailloux, Roger

Roger Chailloux (voorkeurnaam: Roger Chailloux, naamvariant: Henri Roger Maurice Chailloux monogrammeerde als RC maar ook wel in spiegelschrift CR) werd in Den Haag op 7 februari 1931geboren en overleed op 20 november 1977 in Amsterdam. Chailloux volgde een opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was leerling bij Walter Clénin, Otto B. de Kat en Gé Röling. Chailloux was niet alleen als kunstenaar in Den Haag werkzaam maar ook in Frankrijk (Parijs, Clermont-F...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Chailloux, Roger.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vrije val'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina