Aanbieding!

Vrouwelijk naakt

 97,50

Uitverkocht

Artikelnummer: CO 239.028

Jeannette Bieruma Oosting wordt wel omschreven als ‘een van alle markten thuis kunstenaar’. Etsen, olieverven, subtiele stillevens, aquarellen, hout- en linoleumsneden, ex libris ontwerpen ze zei zelden tegen zichzelf ‘nee’ zodra er een idee bij haar opborrelde. Haar periode als kunstenares in Parijs zal zeker hebben bijgedragen aan haar onbevangenheid. Dit in linoleum gesneden vrouwelijk naakt is andermaal een treffend voorbeeld van haar ongebreidelde fantasie (en vakmanschap). Voor kunstenaars die worden geëerd met de jkvr. Jeannette Bieruma Oosting prijs zullen zo’n prijs dan zeker ook ervaren als een kroon op hun werk. Het is niet elke kunstenaar gegeven om te worden onderscheiden met een prijs die de naam draagt van een zo begenadigde kunstenares.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 30 × 24 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Hollandse Aquarellistenkring, KCB / Bergense School (Bergen Nh.), Pulchri Studio

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

n.v.t. / onbekend

Bieruma Oosting, Jeanne

Jonkvrouwe Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting (naamvarianten: Jeanne Bieruma Oosting, Jeanne Oosting, Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting; signeerde vaak met Oosting en soms met J. Oosting of Jeanne Oosting; van haar zijn de volgende monogrammen bekend: JO, J in vierkant kader, Jo, J.O., JO dooreen en J in de O) werd op 5 februari 1898 in Leeuwarden geboren en overleed in Gorssel op 14 juli 1994. Zowel op de School voor Kunst en Kunstnijverheid (Haarlem), de Akademie van Bee...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bieruma Oosting, Jeanne.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Vrouwelijk naakt'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina