Aanbieding!
Kunstenaar:Toorop, Jan

Werkstakers (Dorst naar rechtvaardigheid)

 120,00

Artikelnummer: p12 310.240

Ook was Toorop naast diep gelovig ook sociaal bepaald niet blind voor maatschappelijke ontwikkelingen gezien deze tekening van hem. Een tekening die het verdien(t)(de)! om de zich in Boymans bevindende oorspronkelijke gekleurde krijttekening als litho te worden uitgegeven (destijds al door Vorst & Tas).

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 28 × 20 cm
Afwerking

passe-partout

Genootschap

Les Vingt (België)

Grafiek

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Uitgever

Uitgeverij Vorst & Tas, Amterdam

Vindplaats origineel

Museum Boymans-van Beuningen, Rotterdam

Toorop, Jan

Johannes Theodorus (Jan) Toorop werd op 20 december 1858 in Poerworedjo (Indonesië, waar zijn vader grifier was bij de landraad Begelen) geboren en stierf in Den Haag op 3 maart 1928. Hij was de vader van de later zo beroemd geworden Charley Toorop en groot- resp. overgrootvader van Edgar Fernhout resp. Rik Fernhout. Aanvankelijk volgde hij een opleiding aan de Polytechnische School in Delft (onder de leiding van Paul Tétar van Elven). Daarna ging hij eerst naar de Rijksacademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Toorop, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Werkstakers (Dorst naar rechtvaardigheid)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina