Aanbieding!

Zonnig landschap met zittende boerin

 671,00

Artikelnummer: p38 241.001

Een olieverf met alle kenmerken van de zogenoemde ‘Larense School’ van Henri van Os-Delhez. Prachtig geschilderd met een overrompelende lichtinval. En fraai voorbeeld van het vakman- en kunstenaarschap van deze schilder. Zo moet het Gooi er zo’n honderd jaar geleden dus hebben uitgezien.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 41 × 31 cm
Afwerking

chique ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Samenstelling collectie

Signatuur

(voor)naam voluit, in potlood / inkt / verf, r.o., slecht- / onleesbaar

Stijl

Os-Delhez, Henri van

Henri van Os-Delhez (naamvarianten: Henri van Os, Hendrik van Os en signeerde vaak als Henri van Os-Delhez) werd op 20 oktober 1880 geboren te Nieuwer-Amstel en overleed op 14 november 1976 in Blaricum. Oorspronkelijk werd hij opgeleid tot decorateur en bezocht eerst de Kunstambachtschool in Amsterdam en de Tekenschool voor Kunstambachten ook te Amsterdam. Daarnaast was hij leerling van Arnold Marc Gorter. Later werd hij zelf weer de leraar van Fred van der Ven. Aanvankelijk decoratiesc...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Os-Delhez, Henri van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Zonnig landschap met zittende boerin'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina