Aanbieding!
Kunstenaar:Houssart, H.

Wetering met zeilboot en molens aan de oever

 65,00

Artikelnummer: p38 138.001

Kleine meester met veel kijkplezier. Ook onbekende schilders maken mooie schilderijen. Dit is zo’n voorbeeld met als resultaat dat schilders van weinig naam vaak onterecht weinig kosten.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 50 × 40 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, doek

Samenstelling collectie

Signatuur

reverse

Stijl

Houssart, H.

Hendrik Houssart werd op 1 september 1915 in Utrecht geboren en overleed op 15 augustus 1980 in Amersfoort. Aanvankelijk verdiende hij zijn brood als (los)arbeider en sigarenhandelaar in Woerden. Vanaf augustus 1931 - vermoedelijk tot aan zijn dood - wijdde hij zich vooral (als autodidact) in Haarlem en Zeist geheel aan de schilderkunst. Er is zeer weinig werk van hem bekend; sporadisch duiken er werken op zoals marines.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Houssart, H..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Wetering met zeilboot en molens aan de oever'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina