Aanbieding!

Wilgen in de sneeuw (Groenekan)

 137,50

Artikelnummer: CO 020.002
Onderwerpen: ,

Niet alleen de olieverven van Henk Bellaard getuigen van zijn impressionistische inborst maar ook zijn andere producten, zoals deze vastgelegde woestenij in een gemengde techniek! Andermaal jammer dat Bellaard een zo sterk onderschatte kunstschilder is gebleven. De kracht maar ook zijn emoties voor de natuur springen hier nadrukkelijk in het oog. Vooral zijn betrokkenheid bij het groene buitengebied, de Hollandse rivieren- en poldersfeer [deze schets maakt hij in Groenekan; we zien hier het verlengde van de Veldlaan (het zogenaamde Bokkenlaantje] spreken boekdelen.

Het jarenlang ongebreideld verzamelen van kunst noopt ons om objecten te vervreemden om de collectie beheersbaar te houden. De bescheiden vraagprijs (exclusief verzendkosten) is gebaseerd op de oorspronkelijke verwervingskosten. Belangstellenden mogen ook bieden via het reactieformulier.

Afmetingen 47 × 35 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

gemengde techniek

Signatuur

l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

privé

Bellaard, Hendrik J.

Hendrik Johannes Bellaard werd op 16 november 1896 in Dordrecht geboren en overleed op 14 maart 1975 in Hilversum. Bellaard werkte zowel in Dordrecht, Utrecht, Bilthoven als Groenekan (Maartensdijk). Hij was leerling van Gerrit van Dokkum en Rinus Reus. Bellaard schilderde, aquarelleerde, tekende en pastelleerde en gaf les aan de academie Artibus te Utrecht. Zijn eigen onderwerpen betroffen zowel bos- en (rivier)landschappen, haven- en dorpsgezichten als stillevens. Bellaard wa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bellaard, Hendrik J..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Wilgen in de sneeuw (Groenekan)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.

    Terug naar vorige pagina